Logo Fysiotherapie balans en Cranio Purmerend

Triggerpoint

Aan deze pagina wordt nog gewerkt.

Het kan zijn dat op de plaats waar u pijn ervaart, niet de oorzaak van de pijn ligt. Dit noemen we afgeleide pijn. Een triggerpoint volgt echter een vast uitstralingspatroon, waardoor de fysiotherapeut de oorzaak van vaak vagere klachten kan achterhalen en behandelen.

Onbegrepen pijn worden vaak opgelost met triggerpoint behandelingen.

Voorbeeld: Een triggerpoint in de nek behandelen zodat er weer ontspanning en doorbloeding komt kan pijn die in het voorhoofd voelbaar was wegnemen.

Voordeel is dat u deze methode ook zelf kunt toepassen, zodat u versneld van uw klachten af komt. Bekijk het informatiefilmpje op YouTube.

Wanneer naar de fysiotherapeut?

Een fysiotherapeut behandelt spier- en gewrichtsklachten en bewegingsbeperkingen. Ook voor- en /of na een operatie kan fysiotherapie een uitkomst bieden. Onze praktijk heeft zich daarnaast gespecialiseerd in:
– Nek-, schouder- en armklachten
– (Lage) rugklachten en bekkeninstabiliteit
– Hoofdpijn
– Ontspanning en ademhaling (o.a. bij hyperventilatie en burn-out)
_ Enkelblessure
_  Hielspoor, fascitis plantaris
_  Zweepslag, spierscheurtje in kuit, hamstrings, voorzijde bovenbeen.

Fysiotherapie Balans zit nu al een aantal jaar op de mooie locatie in Gezondheidscentrum De Roos.  Het vaste team fysiotherapeuten bestaande uit Katelijne Zaalberg en Okkie Vrasdonk heeft als doel u letterlijk en figuurlijk weer in balans te brengen en te houden. Graag tot ziens in de Rozenstraat!

Samenwerking

Door gebruik te maken van verschillende technieken lossen we veel klachten op, daar maken we
ons ook hard voor. Soms is er echter meer nodig of past een andere therapie beter bij de klacht.
Voor dit bredere blikveld werken we samen met andere therapeuten uit Purmerend en omgeving. Uw huisarts blijft ten alle tijden het centrale aanspreekpunt.
Binnen Gezondheidscentrum De Roos komen verschillende specialismen samen, denk naast fysiotherapie, een huisarts, mensendieck, psychosociale therapie, haptonomie, integratieve kindertherapie en yoga en mindfulness om uw welzijn compleet te maken.
Ook werken we nauw samen met manueel therapeute Nienke van Kuijck en met kinderfysiotherapeute Lia Mourits.

Fysiotherapie_balans_okkie_kl

Het team

Ons team bestaat nu uit twee fysiotherapeuten: Katelijne Zaalberg,  Okkie Vrasdonk. Leonoor Woerdeman heeft in januari 2019 afscheid genomen om van haar pre pensioen te kunnen genieten. Alle fysiotherapeuten voldoen aan de landelijke eisen voor fysiotherapeuten. Dit betekent dat de therapeuten jaarlijks scholing volgen en lid zijn van het Intercollegiaal overleg Fysiotherapie. Iedere therapeut heeft op haar of zijn buurt weer een eigen aandachtsgebied. Zo zorgen we ervoor dat we gezamenlijk op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden. Klik op de foto’s voor meer informatie over de therapeuten en hun achtergronden.