Over fysiotherapie Balans Purmerend

Fysiotherapie Balans wil u graag helpen om u beter te voelen en om u meer grip op uw klachten te geven. Dit kan gaan om een pijnklachten; van gewricht of spieren of pezen, om houdings- en bewegingsklachten, spanningsklachten of ademhaling of om hoofdpijn klachten. Evenwichts klachten.
De behandeling bestaat meestal uit een combinatie van oefentherapie, juiste manier van bewegen en massage. De nadruk ligt hierbij op mobiliteit, kracht, stabiliteit, ontspanning, ademhaling en houding. Fysiotherapie Balans werkt aanvullend met een drietal behandeltechnieken: Triggerpoint massage, Integraal Bewegen volgens Gordon Browne, diepe bindweefsel massage. Ook de Egoscue methode is mogelijk in overleg en bij voldoende motivatie. 

Wij houden ons aan de richtlijnen van de beroepsvereniging. Zo blijft onze kwaliteit gewaarborgd.

Wanneer naar de fysiotherapeut?

Een fysiotherapeut behandelt spier- en gewrichtsklachten en bewegingsbeperkingen. Ook voor- en /of na een operatie kan fysiotherapie een uitkomst bieden. Onze praktijk heeft zich daarnaast gespecialiseerd in:
– Nek-, schouder- en armklachten
– Tennis / golvers arm
– Enkelband
– (Lage) rugklachten en bekkeninstabiliteit
_ Zwangerschap gerelateerde klachten
– Hoofdpijn
– Ontspanning en ademhaling (o.a. bij hyperventilatie en burn-out)
– Nieuwe heup of knie
– Duizeligheid (BPPD, Epley manouvre), Evenwicht
– Tinnitus, oorsuizen
– Mallet finger
– Hielspoor, Fasciitis plantaris, 

Fysiotherapie Balans zit nu al een aantal jaar op de mooie locatie in Gezondheidscentrum De Roos.  Het vaste team fysiotherapeuten bestaande uit Katelijne Zaalberg en Okkie Vrasdonk heeft als doel u letterlijk en figuurlijk weer in balans te brengen en te houden. Leonoor is per 1 januari 2019 met pensioen. Graag tot ziens in de Rozenstraat!

Samenwerking

Door gebruik te maken van verschillende specialisaties en technieken lossen we veel klachten op, daar maken we
ons ook hard voor. Soms is er echter meer nodig of past een andere therapie beter bij de klacht.
Voor dit bredere blikveld werken we samen met andere therapeuten uit Purmerend en omgeving.
Op 1 maart 2014 zijn we zelfs een gezondheidscentrum gestart: Gezondheidscentrum De Roos. In dit centrum komen verschillende specialismen samen, denk naast fysiotherapie aan een Huisarts, Diëtiste, Psychosociale therapie, Lichaamsgerichte therapeut, Kindertherapeut, Mensendieck, Logopedie en stem, Haptonomie. Uw huisarts blijft ten alle tijden het centrale aanspreekpunt.
Ook is het Gezondheidscentrum De Roos gericht op Welzijn. Alles om u zich lekkerder te laten voelen. Yoga (volwassenen, kinderen en tieners) , Mindfulness en Meditatie om maar iets te noemen. 

Ook werken we nauw samen met manueel therapeute Nienke van Kuijck en met kinderfysiotherapeute Lia Mourits.

Het team

Ons team bestaat uit de fysiotherapeuten: Katelijne Zaalberg en Okkie Vrasdonk. Leonoor Woedeman is per 1 januari 2019 met pensioen. Alle fysiotherapeuten voldoen aan de landelijke eisen voor fysiotherapeuten. Dit betekent dat de therapeuten jaarlijks scholing volgen, ingeschreven staan in het kwaliteitsregister, aangesloten zijn bij de beroepsvereniging KNGF, de klachtenregeling Ook zijn wij lid van het intercollegiaal overleg fysiotherapie. Iedere therapeut heeft op haar of zijn buurt weer een eigen aandachtsgebied. Zo zorgen we ervoor dat we gezamenlijk op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden. Klik op de foto’s voor meer informatie over de therapeuten en hun achtergronden.