integraal bewegen fysiotherapie balans Egoscue

Egoscue houdingsverbetering

Wat is Egoscue?
Deze houdingstherapie komt uit Amerika en wordt inmiddels wereldwijd succesvol ingezet. De oefeningen zijn erop gericht de gewrichten en spieren weer optimaal te laten werken vanuit de oorspronkelijke houding. Met eenvoudige oefeningen – zonder fitnessapparatuur – leert u uw lichaam gelijkmatig te belasten en in evenwicht te brengen. 

Leonoor Woerdeman werkte in onze praktijk met deze methode maar zij is nu gepensioneerd. Wij hebben nu contact met Patrick van Enschot, van de Praktijk voor Houdingstheapie Hercules.
Bekijk zijn website, zie link hieronder, en u kunt hem of ons benaderen voor verder overleg. 

Wanneer Egoscue?

Heeft u langdurige of steeds terugkerende klachten van spieren of gewrichten dan kan het goed zijn extra aandacht voor de houding en beweging te hebben.
Ook wanneer u last heeft van meerdere plekken. Denk aan knie, heup, rug en schouderklachten. 
Schouderklachten hebben regelmatig hun oorsprong in de scheefstand in het bekken. Dit weer recht zetten door middel van een gedegen oefenmethode kan wonderen doen voor de schouder! 

De Egoscue zienswijze en methode is een goeie manier om uzelf goed ‘uit te lijnen’.  Met blijvend resultaat. U zult bereid moeten zijn echt met uzelf aan de slag te gaan.

Samenwerking

Nu Leonoor Woerdeman niet meer werkt kunnen wij de Egoscue houdings methode niet meer zelf aanbieden. 

Wij werken samen met Patrick van Enschot, gecertificeerd Egoscue therapeut van Praktijk voor Houdingstherapie Hercules. Kijk voor meer informatie ook op Egoscue. Patrick van Enschot is een prettig mens en kundig. 

Ook is Patrick bereid naar Purmerend te komen als dat gewenst is. We gaan kijken wat er mogelijk is zodat mensen die interesse in deze methode hebben ook in onze omgeving nog terecht kunnen hiervoor. 

Okkie en Katelijne van Fysiotherapie Balans zijn bereid hier een actieve bijdrage en rol bij te spelen. Voor ons ook heel boeiend en leerzaam.