_rugklachten_fysiotherapie_balans_purmerend

Rugklachten

Fysiotherapie Balans Purmerend  kan u helpen met uw rugklachten.
Wij hebben diverse nascholingen gevolgd waardoor wij ook van de meest actuele inzichten op de hoogte zijn. 

Het gaat om klachten van onderrug, met of zonder uitstraling naar de benen. Om SI en bekken klachten. Ook bekkeninstabiliteit. Verder klachten van de middenrug, ribben en nekklachten. 
De rug vormt een geheel en alle delen werken samen. Het een heeft gevolgen voor het ander. De oefeningen zullen daarom altijd in de juiste uitgangshouding worden uitgevoerd, van de voeten tot het hoofd doen mee. Ook als u in de ‘rusthouding’ ligt of de buikspieren versterkt of als u zelf uw triggerpoints behandeld.
Vaak ook zullen we gebruik maken van massage vormen als bindweefsel massage en triggerpoint behandeling. Het bewegen gaat dan vaak weer makkelijker en u kan gemakkelijker de oefeningen doen. Dit versnelt het herstel proces.

Ook kijken we samen hoe de rugklachten zijn ontstaan en op welke manier we er voor kunnen zorgen dat u hier in de toekomst minder last van kan hebben. We zullen bewegings en/of spier oefeningen gericht op uw pijnklachten doornemen. Samen zorgen we er voor dat u weer in balans komt!

Naar de fysiotherapeut: met welke lichamelijke klachten:

– Nek-, schouder- en armklachten.
Gespannen spieren, klachten na een aanrijding, peesirritaties, bursitis, tennisarm.
– (Lage) rugklachten en bekkeninstabiliteit
– Hoofdpijn
– Ontspanning en ademhaling (o.a. bij hyperventilatie en burn-out)
–  Knieklachten
–  verzwikte enkel

Ons vaste team fysiotherapeuten bestaande uit Katelijne Zaalberg en Okkie Vrasdonk heeft als doel u letterlijk en figuurlijk weer in balans te brengen en te houden. Graag tot ziens in de Rozenstraat!

Fysiotherapie als voorbereiding op een operatie en revalidatie daarna

Een fysiotherapie afspraak maken en tips en bewegingsprogramma volgen ter voorbereiding van een operatie om zo goed mogelijk te kunnen herstellen is een prettige manier om sneller vooruit te kunnen komen na een operatie . Tijdens de revalidatie pakken we het bewegingsprogramma op en breiden we zo uit dat u weer zelfstandig kan functioneren. 

Als het gaat om een nieuwe heup of knie dan kan u al erg geholpen zijn, lees pijnvermindering,  met een paar kleine tips. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld het gaan staan en gaan zitten. Dit doet u zo vaak op een dag dat daar al snel winst op te behalend is als u dit op de juiste manier doet. We kijken wat voor u haalbaar is. 

– voor een nieuwe heup of knie operatie
– revalidatie na een heup of knie operatie
– revalidatie na een hernia of andere rug operatie

fysiotherapie_balans_Purmerend_Katelijne_zaalberg
Fysiotherapie_balans_okkie_kl

Het team

Ons team bestaat uit drie fysiotherapeuten: Katelijne Zaalberg, Leonoor Woerdeman en Okkie Vrasdonk. Alle fysiotherapeuten voldoen aan de landelijke eisen voor fysiotherapeuten. Dit betekent dat de therapeuten jaarlijks scholing volgen en lid zijn van het Intercollegiaal overleg Fysiotherapie. Iedere therapeut heeft op haar of zijn buurt weer een eigen aandachtsgebied. Zo zorgen we ervoor dat we gezamenlijk op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden. Klik op de foto’s voor meer informatie over de therapeuten en hun achtergronden.