Integraal bewegen
Okkie Vrasdonk en Katelijne Zaalberg zijn geschoold in het Integraal Bewegen concept. Het is ontwikkeld door Gordon Browne.
Mensen bewegen nooit één lichaamsdeel geïsoleerd. Kijk maar naar de bewegingen van een kind. Het hele lichaam doet mee. Dat is de natuurlijke manier van bewegen.
Bij het reiken van de hand naar een voorwerp doen ook de benen mee en alles daartussen. Veel klachten verbeteren en worden voorkomen door dit patroon weer te normaliseren.
Wanneer Integraal Bewegen?
Heeft u langdurige of steeds terugkerende klachten van spieren of gewrichten dan kan het goed zijn extra aandacht voor de houding en beweging te hebben.
Ook wanneer u last heeft van meerdere plekken. Denk aan knie, heup, rug en schouderklachten.
Als wij een tip of oefening geven zullen wij altijd letten op de juiste houding van het hele lichaam.
Accent op kracht van een bepaalde spier zal geoefend worden in het natuurlijke bewegingspatroon. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van hulpmiddelen zoals een elastieke band, een bal of gewichten. Dit geldt ook voor stabiliteit oefeningen of spier rekkingen. Geïntegreerd bewegen en functioneel trainen zijn oefeningen waarbij u het lichaam meteen op de juiste manier gebruikt. Ook als u een oefening op de grond doet, of staande.
U kunt de oefeningen die u van ons krijgt terug vinden op de website van integraal bewegen. U krijgt dan van ons een inlogcode.
Wilt u meer informatie? Een interessant artikel vindt u hier over de rol van de fysiotherapeut als coach.
Neem voor meer informatie of een afspraak contact met ons op.
Samenvatting
De juiste opbouw is belangrijk.
Ook samenwerking met u als client is hier nog belangrijker dan bij een wat ‘eenvoudiger’ klacht.
Wat is haalbaar? Bent u bereid met kleine stappen en een lange adem toe te werken naar het lange termijn effect. Of heeft u geen geduld en wilt u er morgen met een pilletje vanaf zijn. In dat laatste geval moet u niet aan een houding- en bewegings verbeterings traject beginnen. Dat spreekt voor zich.